top of page

Кекс от овесени трици с ябълки и стафиди


Мина доста време от последната рецепта,която качих,така че реших,че е време за нови кулинарни страсти. Минаха празниците,който ял,ял, който пил,пил. Хайде да си припомним колко вкусна може да е здравословната храна. Покрай Великден и всичките козунаци аз реших,че не искам да ям от тези пълни с набухватели,бяло брашно и захар храни,затова реших да си спретна мой кекс. Да, не беше на конци,не беше и козунак,но пък беше много вкусен и без угризения може да прекалите с количеството. :)

Продукти: 2 ч.ч овесени трици

1 ч.ч кисело мляко

4 яйца

150 гр стафиди

1/2 зелена ябълка

150 гр мед

1 ванилия

1 бакплувер

1 ч.л канела

1 с.л какао

50 гр лешници (ядки по избор)

Начин на приготвяне: В купа смесвате овесените трици с млякото и яйцата и бъркате до получаване на хомогенна смес. Прибавяте какаото,меда,част от стафидите,бакпулвера,ванилията,канелата и половината лешници. В форма за кекс с хартия за печене изсипвате 30% от сместа нареждате парченцата ябълка,която аз нарязах на лентички но вие можете и на кубчета,малко стафиди и лишници. Изсипвате останалите 70% от сместа и отгоре поръсвате отново с останалите ви лешници и стафиди. Печем за около 15-20 мин в предварително загрята фурна. Много бързо се изпича затова трябва да се наблюдава. Проверяваме с клечка за зъби дали е готов. Ако по клечката не остава от сместа кекса ни е готов. Бон Апети ! :)


join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

My Journey of Discovery
and Weight Loss

A year ago, I decided it’s time to change my lifestyle. This meant taking control of my life and making important decisions..

Read More About me
My Sponsers
Tag Cloud
No tags yet.
Follow Me
  • Facebook Basic Black
  • Twitter Basic Black
  • Black Google+ Icon
bottom of page