top of page

Бабините сиренки с овесени трици


Обичате ли тестени храни ? Всички питки,банички,пици всичко,което се прави от тесто винаги ми е липсвало по време на диетите. Вкъщи всички обичат тестени храни за това и редовно мама и баба ги глезят с нещо соленичко и много вкусно. Е днес реших да не гледам отстрани ами да модефицирам бабината рецепта за сиренки. Резултата беше вкусни сиренки от овесени трици. Съвсем наскоро открих триците като супер храна,която все по-често ще се опитвам да вкарвам в менюто си. Минават през целия храносмилатлен тракт, изиграват си полезната функция и излизат, без да се наслояват. В устата се напояват със слюнка, устояват на стомашните сокове без да се разградят и когато стигнат до тънките черва, те вече са набъбнали от вода. Извличат от храната хранителните вещества и калориите, задържат ги и ги залепват за себе. Така преминават през целия организъм и се изхвърлят. Полезни са за червата, както и за всички части на тялото. Имат малко калории, а са богати на протеини и фибри. Притежават всички качества на ядките, но са слабо калорични и бързо усвоими, помагат за бързото усвояване на витамин С. Освен това те забавят проникването на захарта в организма. Т.е. са полезни за диабетиците. Коя друга храна може да се похвали с всичко това? Хранителната стойност на 100 г овесени трици са: белтъчини – 17 г., въглехидрати - 66 г. и хранителни влакнини – 25 г. Енергийната им стойност е246 ккал.

Продукти: За малка доза - излизат около 12-14

1/2 ч.ч кисело мляко (за голяма доза 1 ч.ч)

1/2 ч.л сода бикарбонат

1 ч.ч овесени трици (за голяма доза 2 ч.ч)

1/2 ч.ч сирене или извара (за голяма доза 1 ч.ч)

сусам за поръсване

Начин на приготвяне: В чашата с млякото добавяте содата и бъркате да шупне. Изсипвате шупналото мляко в купа. Добавяте сиреното и овесените трици и бъркате до получаване на гъста каша. С супена лъжица взимаме от сместа и оформяме по желание. Аз ги сплесках повече да станат като бисквитки,но вие можете да ги направите като топчета. Печем за около 10 минути в предварително загрята фурна върху хартия за печене.


join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

My Journey of Discovery
and Weight Loss

A year ago, I decided it’s time to change my lifestyle. This meant taking control of my life and making important decisions..

Read More About me
My Sponsers
Tag Cloud
No tags yet.
Follow Me
  • Facebook Basic Black
  • Twitter Basic Black
  • Black Google+ Icon
bottom of page